WhatsApp

Bradul iMartisoare

Postat pe2019-12-24
Bradul iMartisoare
Sarbatorile de iarna sunt o alta bucurie a familiei iMartisoare si cum in acest an iarna nu s-a lasat foarte mult simtita, in timp ce ne gandeam la metode de a utiliza martisoarele primite si in afara sezonului, ne-a venit, credem noi, o super idee. Asa ca am imbinat bucuria soarelui cald in miez de decembrie, cu razele de primavara si mandria traditiilor romanesti creand poate primul brad de Craciun impodobit cu martisoare.

Pentru ca multi dintre voi ne-au intrebat cum am realizat bradul cu martisoare, am hotarat sa va povestim mai multe! Am optat in primul rand pentru martisoare cu motive traditionale romanesti bratari si brose, cu accent pe martisoarele de lemn produse in Romania. Ne place textura lemnului in decoratiunile de Craciun si rosul aprins al broselor l-am considerat alegerea perfecta! Bineinteles ca exista in Romania foarte multi creatori de frumos care picteaza pe globuri de sticla sau lemn dar si producatori de decoratiuni pentru Craciun din diverse tipuri de materiale dar de ce sa nu folosesti martisoarele pe care oricum le tii in dulap si abia astepti sa vina primavara sa le scoti la purtare :) .

Am folosit pentru impodobirea bradului in jur de 60 de brose si bratari cu tot cu cartonasele in forma de costum popular romanesc si cartonasul cu catifea rosie, in primul rand pentru ca ni s-a parut frumoasa ideea de a impodobi bradul cu “mini iiute” romanesti si in al doilea rand pentru ca sarbatoarea Craciunului ca si martisorul este cunoscuta pentru imbinarea celor doua culori: rosu si alb. Poti folosi martisoarele pentru impodobirea bradului si fara cartonase insa in acest caz ai avea nevoie de mai mult de 60 de martisoare si toate ar trebui sa fie brose pentru a le putea agata cu agrafele pe care le folosesti si pentru globuri. Poti alege tot brose cu motive traditionale pentru coloristica si traditie sau daca vrei un brad in culori stralucitoare clasice: argintiu, auriu, poti opta pentru brose cu pietre. Brosele cu pietre pot fi asortate usor si la beteala sau alte accesorii cu sclipici creand un brad de o eleganta si un rafinament aparte. Instalatia luminoasa poate fi de orice culoare, in functie de martisoarele pe care te-ai hotarat sa le folosesti. Pentru bradutul nostru am considerat ca s-ar fi potrivit la fel de bine o instalatie cu lumina rosie insa am ales-o pe cea alba cu lumina calda printr-o decizie pur subiectiva de asortare cu restul luminitelor din incapere. Am mai creat un snur de martisor supradimensionat prin rasucirea a doua fire de lana, unul de culoare alba si unul de culoare rosie. Cat de lung trebuie sa fie firul depinde de marimea bradului insa recomandam taierea si prinderea la capete la aproximativ 1m pentru a se rasuci usor si pentru a evita ca firul rasucit sa se desfaca pe alocuri.

Am mai adaugat bradului nostru entuziasm, impreuna cu atasamentul fata de traditiile romanesti, bucuria de a fi impreuna, colinde, dorinte catre Mos Craciun, zambete catre ghioceii ce vor rasari printre firicelele de zapada odata cu soarele si ganduri catre verdele irezistibil al naturii la venirea primaverii.

Articole similare
Adauga Comentariu
Raspunde
login pentru a posta un comentariu.

Actiuni

Click pentru mai multe produse...
Nu au fost gasite produse.

Menu

Share

Creaza un cont pentru a folosi Wishlistul.

Autentificare